Tisztelt Látogató!

Megváltozott látogatási rend! 

Átmeneti Szálló

Megkülönböztetett tisztelettel köszöntöm honlapunk látogatójaként! Egyrészt látni fogja, hogy nem mindennapi, rendkívül sajátos tevékenységet végez a Hajléktalanokat Segítő Szolgálat. Másrészt, minden bizonnyal elgondolkodtatja annak a jelenségnek a mibenléte, amely jelenkorunk szomorú valóságát tükrözi. A tagjai velünk szemben jönnek az utcákon, kéregetnek, vagy éppen magatehetetlenül fekszenek. Ők a hajléktalanok... Azokon a helyeken találkozhatunk velük, ahol nagyrészt mi is ott vagyunk- ezek a közterületek- és sok-sok olyan helyen, ahol szembetűnően nem láthatjuk őket. Sok éves gondozásukkal eltöltött tapasztalat birtokában mondhatom, hogy még a legkritikusabb, legszigorúbb vélemény is tisztában van vele, hogy a hajléktalanság nem önként vállalt „program", az egy elszenvedett állapot. Akár hibáztathatók a hajléktalanná válásban, akár önhibájukon kívüli okok szorítják Őket a társadalom peremére.

Az értő ember látja és megfelelően értékeli a helyzetet. Olykor dühös, ingerült, lelkiismereti, morális szempontokat vesz számításba. Ezekben az érzelmi megnyilvánulásokban benne van a tehetetlenség éppúgy, mint a félelem a hasonló helyzetektől.

Aki a honlap tanulmányozásával foglalatoskodik, árnyaltabb képet tud kialakítani a problémához való saját igazodásában. Ez az intézmény tevékenységének bővebb megismerésén túli valós hozadék. Valahol ezen a tájékon kezdődik a közérdek, ebből fakad a közös, a minket érintő kulturált viszonyulás.

 

Eredményes Látogatást kívánva !

 

Sütő Csaba
Intézményvezető